Sofia.pm

Perl mongers in Sofia, Bulgaria

Bulgarian Perl Workshop 2013

На 9-ти февруари в София ще се проведе българският Perl Workshop за 2013г. За разлика от предходни години, този път мястото на събитието е Telerik Academy. Тъй като 2013 е един своеобразен петгодишен юбилей, ще има осигурени и малко напитки и хапване.

За повече информация и регистрация: http://2013.perlbulgaria.org/sofia2013/.

София в надпреварата за YAPC::EU 2012

YAPC::EU има традиция всяка година да е в различна европейска столица. Тъй като конференцията се организира от прекалено много време, столиците из Европа които не са били домакини на конференцията са прекалено малко.

Тази година София се включва в надпреварата за организирането на YAPC::EU 2012 с предложение да приютим конференцията и да организираме невероятно събитие в София.

Кандидатурата на София е вече факт и решението ще бъде обявено по време на тазгодишната YAPC::EU в Рига.

Организатори на YAPC::EU в София ще са Фондация "Отворени Проекти" и Sofia.pm

Perl уъркшоп - програма

Програмата на Perl Workshop 2011 вече е публикувана на официалния сайт – perlbulgaria.org. За нас е голямо удоволствие да съобщим, че презентация ще изнесе Алексис Сукрие, авторът на нашумелия нов уеб фреймуърк Dancer (perldancer.org). Същото така гост ще бъде и Алекс Капранов от Moscow.pm. Очакваме ви!

Bulgarian Perl Workshop 2011

3-ти Български Perl уъркшоп

С голямо удоволствие ви съобщаваме, че на 26-ти февруари в София за трета поредна година ще се проведе Българският Perl уъркшоп. Мястото е непроменено - Френският културен инситут в Ректората на Софийски университет. Започваме в 11 часа.

За повече информация и регистрация (входът е свободен, но местата са ограничени) посетете уебсайта на мероприятието – www.perlbulgaria.org. Ако имате желание да направите презентация или lightning talk, дайте своето предложение тук.

YAPC::EU 2011

YAPC::EU, най-голямото Perl събитие на стария континент, през следващата година ще се проведе за първи път в източна Европа. Домакин ще бъде Рига, Латвия, а организатор е Moscow.pm в лицето на Андрей Шитов, когото познаваме като един от основните виновници за двата български уъркшопа в София през 2009 и 2010 г. Поздравления за спечеленото домакинство и с нетърпение очакваме срещата в прибалтийската столица.

YAPC::EU 2011

Повече детайли за конференцията можете да намерите на официалния сайт на YAPC::EU 2011.

Sofia.pm - Възраждане

След продължително прекъсване се възражда групата на perl юзъри в София, или Sofia Perl Mongers. Това се случва по време в отговор на бързото развитие на езика Perl през последните години и предстоящото излизане на новия Perl 6. Инициативата за подновяването на групата дойде по време на втория perl уъркшоп през м. януари 2010 г и вече са факт обновеният уеб сайт и функциониращият отново мейлинг лист.

Основният метод за комуникация на групата е мейлинг листа, повече информация за който можете да откриете тук. Там ще се обсъжда провеждането на нови мероприятия и срещи. Всички интересуващи се са добре дошли да се абонират.